propolski.pl: Magda Gessler

Magda Gessler tłumaczy niuanse dotyczące sałatki jarzynowej. Wyjawiła zakazany składnik

Magda Gessler zdradziła tajemnice sałatki jarzynowej według jej przepisu. Wydaje się, że przygotowanie tej potrawy jest wyjątkowo proste. Okazuje się jednak, że nie każdy potrafi przyszykować ją w najlepszym i najsmaczniejszym wydaniu.

Znana restauratorka wrzuciła na Instagram nagranie, podczas którego zdradziła przepis na najsmaczniejszą sałatkę jarzynową. Wyjaśniła, co koniecznie musi znaleźć się w tym przysmaku, a czego nie wręcz nie wolno do niego dodawać.

Gessler uważa, że w sałatce nie powinna znaleźć się cebula, która ma ostry smak i zapach. Dodała, że gdy to warzywo fermentuje, wydziela bardzo brzydki zapach, który z pewnością popsułby smak sałatki.

— Nasza cebula jest bardzo mocna i jeżeli dołożymy ją dzień wcześniej, to później jak otwieramy lodówkę, to nam wyjdzie taki gaz cebulowy — zaznaczyła restauratorka.

Zobacz również: Maryla Rodowicz ujawniła, że miała skutki uboczne szczepionki na Covid-19

Czy to wszystkie rady Gessler? Gwiazda TVN wyjawiła, że do sałatki świątecznej powinniśmy dodać żółte, kleiste ziemniaki, a nie mączyste. Co do jarzyn to warto je gotować w rosole. Należy również dodać dużo ogórków i jabłek, tak by podkreślić kwaśny smak sałatki.

Gessler przekazała, że warto również dodać grzyby, chociażby marynowane kurki w całości, tak by były doskonale wyczuwalne.
Ponadto możemy wrzucić groszek, jednak konieczne ten z puszki, a nie mrożony.

Zobacz również: RTV Euro AGD otwarte pomimo lockdownu: „Jesteśmy sklepem spożywczym”

źródło: o2.pl

About the Author

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

You may also like these